Claeys verbaast iedereen: "Wilde iets laten zien voor Antoine en Daan"

Claeys verbaast iedereen: "Wilde iets laten zien voor Antoine en Daan"
Foto: © photonews

Dé verrassing van deze Ronde van Vlaanderen? Dat was misschien wel Dimitri Claeys. Met bravoure trok hij in de aanval, met veel doorzettingsvermogen bleef hij tot op de Kwaremont in het zicht van de leiders. Uiteindelijk werd hij negende.

De dag was emotioneel begonnen voor Claeys en zijn ploegmaats: er werd een minuut stilte gehouden voor hun ploegmaat Antoine Demoitié. Bovendien was de verrassing van de dag ook bevriend met Daan Myngheer, die ook afgelopen weekend stierf.

“Ik was zeer gemotiveerd om iets te doen voor Antoine en voor Daan (Myngheer). We misten de vroege ontsnapping maar hebben dat zeker rechtgezet in de finale", klonk het bij de trotse nummer 9 van de rituitslag.

Erg mooi

"Peter Sagan en Sep Vanmarcke waren te sterk", besefte Claeys op de Kwaremont. "Maar ik wilde in het groepje blijven hangen en meespurten voor een top-10. Ik wilde zo dicht mogelijk eindigen."

Claeys zorgde met zijn prestatie voor een hoogtepunt na een erg donkere week voor Wanty - Group Robert. "Hier op zo'n manier meteen de top-10 halen, dat is erg mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties