De sterren van de redactie

De sterren van de redactie
Foto: © photonews

Vlaanderens mooiste. Het is zover! Na 256 kilometer wroeten over heuveltjes en kasseien weten we wie zich dé Flandrien van 2016 mag noemen. Wij lijsten alvast speciaal voor jullie even de favorieten op. We schuwen chauvinisme niet.

De Ronde van Vlaanderen voorspellen? Dat is bijzonder lastig. Verschillende renners voelen zich favoriet, maar niet meteen de topfavoriet. De vorm van de dag en vooral op het juiste moment mee zijn met de juiste vlucht, dat is het belangrijkste.

De manier waarop Stijn Devolder twee keer de Ronde won? Heroïsch, maar vooral leep. Als een outsider met de zege gaat lopen in een editie als die van 2016, dan zouden we niet eens zo verbaasd opkijken. Maar met Sagan, Cancellara en Kwiatkowski zijn er wel enkele mensen in vorm.

Chauvinisme

En toch gaan we voor een Belg als winnaar van de Ronde van Vlaanderen: Greg Van Avermaet heeft - door ziekte - vorige week een koersje aan zich laten voorbijgaan en gaat daardoor misschien wel de meest frisse man zijn van het peloton. Bovendien heeft hij dit seizoen leren winnen en staat er bij hem minder druk op omdat hij al een paar vissen beet heeft.

De onvermijdelijke namen zullen er ook dicht bij zijn, uiteraard. Sagan was vorige week de slimste van een kopgroep, waar Fabian Cancellara de sterkste was. En Kwiatkowski vloerde Sagan twee dagen eerder in de E3-prijs. Sep Vanmarcke groeit ook naar zijn beste vorm toe.

En Etixx? In blok zijn ze zo sterk, maar kunnen ze het nu eens afmaken? Feit is: een groepje met Stybar, Terpstra of Boonen is een groepje waar de rest zich niet al te zegezeker moet voelen. Maar wat als een type Theuns of Stuyven meegaat met zo'n groepje? Opgelet! Het sterke Sky-blok kan met Rowe of Stannard ook outsiders naar voren schuiven.

Onze sterren:

***** Van Avermaet
**** Cancellara, Sagan
*** Kwiatkowski, Vanmarcke, Terpstra
** Boonen, Stybar, Benoot, Kristoff
* Roelandts, Rowe, Boom, Pozzato, Stannard

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties