Ploegleider beseft: "Antoine en Daan hebben Dimitri voortgestuwd"

Ploegleider beseft: "Antoine en Daan hebben Dimitri voortgestuwd"
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert wilde er zondag per se bij zijn aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Het tragische ongeval van Antoine Demoitié had natuurlijk zijn schaduw over het team gelegd, maar de sterke prestatie van Dimitri Claeys en de rest van het team was een lichtpunt.

"Het was een zeer moeilijke week", aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Zeker de eerste dagen was het echt lastig, maar daarna hebben we de knop een beetje moeten omdraaien om toch de Ronde van Vlaanderen voor te bereiden."

En de voorbereiding wierp zijn vruchten af: "We wisten dat we vroeg genoeg moesten meegaan met Claeys om een mooie positie af te dwingen. We hadden een plan en dat hebben we goed uitgevoerd."

Dit was het enige wat we konden doen -

Hilaire Van Der Schueren

"Anticiperen was het codewoord vandaag, want we wisten dat de grote mannen zeker nog gingen komen. Dat het uiteindelijk een top-10 plaats oplevert is enkel mooi."

"Het enige dat we voor Antoine en ook voor Daan kunnen doen, is een prestatie neerzetten", zei Van Der Schueren vooraf. "Ik denk dat ze fier op ons kunnen zijn. De ploeg en Dimitri zijn duidelijk vooruitgestuwd door hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties