Sagan draagt zege op aan Myngheer en Demoitié: "Deze overwinning is voor hen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sagan draagt zege op aan Myngheer en Demoitié: "Deze overwinning is voor hen"

Tien jaar na Tom Boonen is het opnieuw gelukt: de huidige wereldkampioen heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Peter Sagan was indrukwekkend in Vlaanderens Mooiste en was zeer gelukkig met zijn zege.

"Ik ben zeer gelukkig met deze overwinning", opent Sagan bij Sporza. "Het was een super harde dag, van de start tot aan de finish. Er werd heel de wedstrijd een hoog tempo gereden."

"Ik had wat mechanische problemen, bovendien waren er heel wat crashes. Maar het team heeft fantastisch werk geleverd", zegt de wereldkampioen. Sagan won voor de overleden renners Antoine Demoitié en Daan Myngheer.

Overwinning voor Demoitié en Myngheer

"Ik wil deze overwinning aan de 2 overleden renners opdragen", aldus de Tinkoff-renner. "Ook mijn ploegmaat Bodnar was er spijtig genoeg niet bij na zijn zware crash, maar ik wil hem een spoedig herstel wensen.

Waarom ging Sagan solo en koos hij niet voor een sprint, met zijn snelle benen? "De koers was heel hard, niemand wilde met mij samenwerken. En dan kan ik beter iedereen achterlaten", besluit de Slovaak laconiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties