Sanchez is de beste in eerste rit Baskenland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sanchez is de beste in eerste rit Baskenland

Luis Leon Sanchez heeft de eerste rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Spanjaard versloeg zijn landgenoot Navarro in een sprint met twee. Jan Bakelants was de eerste Belg op een zesde plaats.

De renners kregen in de eerste etappe meteen een pittige etappe voor de kiezen. Dat weerhield vier renners niet om er al vroeg vandoor te gaan. De namen: Brambilla, Wyss, Lastra en Edet. Echt groot werd de voorsprong nooit en Brambilla moest al snel afhaken in de korte etappe.

Ook Wyss kraakte even, maar kwam nog terug aansluiten. Dan achtten de grotere namen hun moment gekomen en werden de vluchters gevat. Cataldo was de eerste die het probeerde, daarna ging ook onder meer Wilco Kelderman ervandoor met een select groepje. Het baatte niet.

Landgenoten tonen zich

Ondertussen lieten ook onze landgenoten Vanendert en De Plus zich zien, maar hun pogingen draaiden uit op niets. Even later ging Gesink, maar hij werd al snel overruled door Navarro. De Spanjaard ging en kreeg snel het gezelschap van Luis Leon Sanchez.

De twee landgenoten gingen samen naar de meet, maar hadden een beperkte voorsprong. Bijna leek het selecte peloton nog terug te komen, maar Sanchez troefde zijn medevluchter af in een sprint met twee. Simon Gerrans werd derde, Jan Bakelans was de eerste Belg op een zesde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties