Vanmarcke viel twee keer tijdens de Ronde: "Ik voelde dat ik al wat geleden had"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vanmarcke viel twee keer tijdens de Ronde: "Ik voelde dat ik al wat geleden had"

Sep Vanmarcke eindigde op een knappe derde plek in de Ronde van Vlaanderen. Op de laatste beklimming van de Paterberg moest onze landgenoot de latere winnaar Peter Sagan laten gaan. Vanmarcke probeerde nog met Cancellara, maar het duo niet meer in de buurt van de wereldkampioen.

Vanmarcke kende uiteindelijk ook heel wat pech, want na 120 kilometer stond hij langs de kant na een valpartij. "Na mijn val kwam ik terug aansluiten in het peloton, maar toen ik de schade aan het opnemen was, viel ik opnieuw", aldus de kopman van Lotto NL-Jumbo.

"Mijn fiets was kapot, dus het duurde lang voor ik weer in de koers kwam", zegt Vanmarcke. "Na 170 kilometer in de benen voelde ik dat ik al wat geleden had. Mijn teammaats hebben er wel alles aan gedaan om me terug te brengen. Ook Maarten (Wynants) verrichte nog nuttig werk in het begin van de finale."

"Op de klimmetjes voelde ik dat ik goede benen had. Toen Sagan en Kwiatkowski ervandoor gingen, voelde ik dat dat een beslissend moment in de koers was. Iedereen twijfelde en voor mij was dat natuurlijk ideaal", aldus Vanmarcke. Uiteindelijk eindigde Vanmarcke dus net op het podium, met een derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties