Wellens wil komende weken uitpakken: "In Luik-Bastenaken-Luik wil ik top zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens wil komende weken uitpakken: "In Luik-Bastenaken-Luik wil ik top zijn"

Tim Wellens is deze week aan de slag in de Ronde van het Baskenland. De renner van Lotto-Soudal ziet de Spaanse rittenkoers als de ideale voorbereiding op de Ardennenklassiekers.

"Na Parijs-Nice was ik wat ziekjes en kon ik niet starten in Milaan-Sanremo", opent Wellens op de webstek van zijn team. "Jammer, maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Ik ben daarna snel beginnen trainen en zo kon ik mij in alle rust voorbereiden op de Waalse klassiekers."

"De Ronde van het Baskenland is de ideale voorbereiding met al die steile klimmetjes. Een goed klassement rijden is dus niet de bedoeling. Een rit winnen zou wel mooi meegenomen zijn, maar ook dat is geen doel. Hoewel dat niet makkelijk wordt, met zo'n sterk deelnemersveld."

"Ik kijk enorm hard uit naar de komende wedstrijden. In Luik-Bastenaken-Luik wil ik echt top zijn. De Amstel Gold Race en de Waalse Pijl zijn ook mooi, maar Luik ligt bij mij in de bovenste schuif. Ik zal alles doen om een mooi resultaat te behalen", besluit de jonge renner van Lotto-Soudal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties