Cavendish waagt zondag een poging in 'de Hel van het Noorden'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cavendish waagt zondag een poging in 'de Hel van het Noorden'

Mark Cavendish zal zondag voor de tweede keer in zijn carrière aan de start staan van Parijs-Roubaix. Zijn ploegleider Rolf Aldag weet niet of hij er ooit mee zal doen voor winst, maar de Duitser gelooft dat 'Cav' er een rol van betekenis kan spelen.

"Mark heeft altijd de ambitie gehad om eens een goede Parijs-Roubaix te rijden", zegt Rolf Aldag, ploegleider bij Dimension Data. "Hij houdt echt van die koers. Maar je moet natuurlijk leren voor je daar iets kan neerzetten."

"Maar het lijkt me een koers te zijn die hem ligt. Hij is goed in prologen en kan snel rijden op een korte afstand, net zoals bij een kasseistrook", aldus Aldag bij Cycling Weekly. "En hij kan zich natuurlijk heel goed positioneren. Dat is noodzakelijk voor je aan elke kasseistrook begint."

"Ik zeg niet dat hij ooit Roubaix zal winnen, maar hij wil het wel proberen. Hij is klein, maar weegt vrij veel voor zijn lengte, dus hij zal niet 'dansen' op de kasseien", zegt zijn ploegleider. "Het zal zondag eens wat anders zijn dan een eendagskoers die hij al vijftien keer gereden heeft. Maar hij zal aan de start staan om te leren voor de toekomst", besluit Aldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties