Landa slaat een dubbelslag in 'zijn' Ronde van het Baskenland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landa slaat een dubbelslag in 'zijn' Ronde van het Baskenland

Mikel Landa heeft de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Op een steile maar korte slotklim was de Bask sneller dan de Nederlander Wilco Kelderman.

Opnieuw een heuvelachtige etappe in het Baskenland, maar de rit van vandaag oogde iets minder zwaar dan de openingsetappe. De aankomst lag wel op een bult van formaat (2,8 kilometer aan gemiddeld 10,5%, met pieken tot 20%). Echt iets voor een type Joaquim Rodriguez.

Vier renners (Denifl, Meintjes Petilli en Madrazo) zorgden voor de ontsnapping van de dag. Maar al snel was het duidelijk wie de sterksten van de kopgroep waren. Meintjes en Petilli moesten de rol al vlug lossen.

Favorieten wilden zich tonen

Denifl en Madrazo gingen er met hun tweetjes vandoor en werden uiteindelijk op zo'n 10 kilometer van de streep gegrepen. Sky (Henao), Katsjoesja (Rodriguez) en Orica-Greenedge (Gerrans en de broertjes Yates) aasden op de dagzege en maakten tempo.

Het werd drummen om vooraan te zitten en het peloton lag tijdens de beklimming al snel in stukken. Kelderman en Landa kregen dan toch wat ruimte van de favorieten en beide renners streden om de dagzege. Landa ging op 200 meter en reed de Nederlander uit het wiel.

Sergio Henao werd derde, voor Samuel Sanchez en Alberto Contador. De eerste Belg was Louis Vervaeke op een knappe twaalfde plek. Dankzij de zege wordt Landa ook de nieuwe leider in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties