Nog steeds geen Vansummeren in het peloton: "Onderzoeken nog steeds aan de gang"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nog steeds geen Vansummeren in het peloton: "Onderzoeken nog steeds aan de gang"

Het is ondertussen bijna vijf jaar geleden dat Johan Vansummeren vriend en vijand verraste, door Parijs-Roubaix te winnen. Maar bij de Lommelaar werden in het begin van dit jaar hartproblemen vastgesteld. De onderzoeken zijn volgens AG2R La Mondiale nog steeds aan de gang.

Vansummeren moest in de Ronde van Oman afstappen. Sindsdien heeft de Limburger geen koers meer gereden. "De onderzoeken zijn nog steeds bezig", zegt Eric Bouvat, hoofdarts van AG2R La Mondiale bij HLN. "Bij het hart moet je voorzichtig zijn en mag je geen risico's nemen."

"Dit zal tijd in beslag nemen. Er is ook nog geen datum van een comeback vooropgesteld", aldus Bouvat. "We kunnen daar echt nog geen voorspellingen over doen. Eerst moeten alle resultaten worden verwerkt, daarna kunnen we een plan opstellen."

"Voor Johan is het momenteel geen gemakkelijke situatie", bevestigt de hoofdarts. "Hij zal geduld moeten hebben. Onlangs heb ik hem nog gesproken en eenvoudig is het allemaal niet. Maar met de gezondheid van Johan mogen we geen risico's nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties