Top&Flop Onze toppers en floppers van de Ronde van Vlaanderen

Onze toppers en floppers van de Ronde van Vlaanderen

De Ronde Van Vlaanderen was ook dit jaar een epische koers. Met Peter Sagan is er een grote kampioen toegevoegd aan de erelijst. Maar wie waren de toppers en floppers in deze race?

TOP

Fabian Cancellara

Afscheidnemend renner Fabian Cancellara heeft van zijn laatste Vlaanderens Mooiste wel degelijk een erg mooie koers gemaakt. Dat hij als tweede eindigde en zo op het podium mocht was extra leuk.

Uiteraard moeten we vooral credits geven aan de erg sterke Peter Sagan, maar hem gaan we nog jaren zien. En de Zwitser gaan we toch missen na dit voorjaar.

Dimitri Claeys

Negende werd hij, de renner van Wanty - Groupe Gobert. Na een beresterke race, waarin Antoine en Daan toch minstens voor een deeltje met hem meerijden.

Een eerbetoon, dat doe je zo. We mogen trots zijn op deze Belg. En dan te beseffen dat Parijs-Roubaix hem eigenlijk nog beter moet liggen.

FLOP

Valpartijen altijd pijnlijk

Met Greg Van Avermaet hadden we eindelijk nog eens een Vlaamse favoriet die het mogelijk waar zou kunnen maken in Vlaanderens mooiste. Maar op meer dan 100 kilometer van de streep lag zijn droom al aan diggelen.

Even daarvoor was ook voor Tiesj Benoot de koers al afgelopen. Het blijft jammer hoe renners hun kansen niet kunnen verdedigen door valpartijen.

Etixx

En ook Etixx Quick-Step kan opnieuw niet tevreden zijn. Terpstra roerde zich, Vandenbergh was mee in een belangrijke vlucht, Stybar en Boonen probeerden mee te gaan met de toppers.

Maar de eindsom? 8e, 10e, 13e en 15e. In blok bijzonder sterk, maar opnieuw blifjt een echte uitschieter uit. Dan maar in Parijs-Roubaix?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties