"Ook zonder Van Avermaet proberen om onze stempel te drukken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Ook zonder Van Avermaet proberen om onze stempel te drukken"

Het was niet de Ronde van Vlaanderen van BMC afgelopen zondag. Met vijf renners van de ploeg, waaronder topfavoriet Greg Van Avermaet, gingen ze onderuit na een stuurfout. En dus moeten ze bij BMC hun koerstactiek aanpassen.

"Ongelukken kunnen gebeuren, maar deze valpartij was iets specialer omdat bijna het hele team betrokken was", zegt teammanager Jim Ochowicz. "Het was meteen duidelijk dat Greg iets ernstig overkomen was, want hij greep meteen naar zijn sleutelbeen."

"Dat was een grote teleurstelling, want Greg was onze leider. Zeker omdat hij een grote kanshebber was op de zege", gaat Ochowicz verder. "We waren al van december bezig om deze koers voor te bereiden. En nu zijn er natuurlijk nog gevolgen voor Parijs-Roubaix en de andere klassiekers."

"We hebben een plan bedacht voor deze week en zullen met enkele nieuwe renners aan de start komen in Parijs-Roubaix. We hebben een sterk team en zullen dan ook sterker terugkomen", aldus de BMC-teammanager. "Zondag zullen we aan de start komen zonder onze leider Greg, maar we zullen even gemotiveerd zijn om onze stempel te drukken op de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties