Ploeg van wereldkampioen Sagan hoopt na Giro nieuwe hoofdsponsor gevonden te hebben

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploeg van wereldkampioen Sagan hoopt na Giro nieuwe hoofdsponsor gevonden te hebben

De toekomst van wielerploeg Tinkoff oogt hoogst onzeker. Het team van onder meer Peter Sagan en Alberto Contador is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Indien deze niet gevonden wordt, zal de ploeg mogelijk opgedoekt worden.

Miljardair Oleg Tinkov nam de ploeg in 2013 over, maar gaf al aan dat hij eind 2016 stopt met sponsoring. "We proberen een nieuwe hoofdsponsor vast te leggen voor 2017", zegt teammanager Stefano Feltrin. "Als dat lukt, zullen we dat snel aankondigen."

"Het is geen geheim dat Tinkoff Bank op het einde van het jaar stopt, dus we moeten een nieuwe sponsor vinden", zegt Feltrin bij Cyclingnews. "Een realistische deadline is het einde van het seizoen, maar na de Giro zullen we bekijken wat er op tafel ligt".

"We moeten de toekomst proberen te verzekeren"

Peter Sagan zijn contract loopt tot en met 2017, dat van Alberto Contador eindigt op het einde van dit seizoen. Er zal dus snel duidelijkheid moeten komen, anders zullen de goudhaantjes de ploeg verlaten. "Alles is mogelijk, maar we moeten gewoon de toekomst van deze ploeg proberen te verzekeren", klinkt het bij de Tinkoff-teammanager.

En een potentiële sponsor moet natuurlijk genoeg investeren om op WorldTour-niveau aanwezig te blijven. "Maar dat is niet het hoofddoel. We zullen met een budget werken dat afhankelijk is van een potentiële sponsor", besluit Feltrin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties