Cancellara kan record De Vlaeminck en Boonen evenaren: "Vergelijk me liever met Tom"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brugge
| 0 reacties
Cancellara kan record De Vlaeminck en Boonen evenaren: "Vergelijk me liever met Tom"

Fabian Cancellara kan zondagnamiddag geschiedenis schrijven. Met een vierde zege kan hij het record van Roger De Vlaeminck en Tom Boonen evenaren. Van zijn drie behaalde zeges kan de Zwitser niet kiezen welke de mooiste was.

"Mijn mooiste zege in Parijs-Roubaix? De winst in 2006 was heel onverwacht, maar dat was een geweldige koers", opent Cancellara. "Op die manier winnen was schitterend. Maar dan was er ook de editie van 2010. Daar zat ik bijna vijftig kilometer alleen."

"De laatste keer met Sep Vanmarcke (2013).. Dat was ook heel mooi", zegt de Beer van Bern. "Eigenlijk is het heel moeilijk om de mooiste er uit te pikken. Ze zijn elk op hun eigen manier heel mooi. Het zijn drie unieke ervaringen."

Zondag kan Cancellara op gelijke hoogte komen met Roger De Vlaeminck en Tom Boonen. Zij wonnen ieder vier keer. "De Vlaeminck? Ze noemen hem 'Mister Parijs-Roubaix, hè? Ik vergelijk me liever met Tom. Vier keer winnen zou heel mooi zijn, maar het eerste doel is gewoon winnen en niét vier keer winnen", besluit Cancellara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties