Geen vijfde zege voor Boonen: "Het was heel moeilijk om weg te geraken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen vijfde zege voor Boonen: "Het was heel moeilijk om weg te geraken"
Foto: © photonews

Tom Boonen en zijn ploeg Etixx-Quick Step reden een dijk van een koers, maar de recordhouder in Parijs-Roubaix kon het net niet afmaken. Boonen geeft toe dat hij tevreden is van zijn koers.

"Het was een heel lange finale vandaag", doet Boonen zijn verhaal bij Sporza. "We hebben de koers meteen in handen gepakt en de ploeg opgeofferd. De finale was 130 kilometer koers. Iedereen weet dat ik met vijf naar de aankomst wilde, dus het was heel moeilijk om weg te raken."

"Ik had het volste vertrouwen voor de sprint, maar ik weet dat je hier op kop moet zitten om te winnen", beseft de ervaren rot. "Op het moment dat ik wilde komen, kwam Sep er net langs. En die extra meters kwam ik tekort. Ik heb geen fout gemaakt, maar een sprint is nooit helemaal zoals je verwacht."

"Maar de koers is gedaan en ik ben tevreden, zo simpel is het", aldus Boonen. "Niemand had nog overschot in de finale, maar de winnaar heeft zoals zo vaak gelijk." Komt Boonen volgend jaar nog eens terug? "Geef me nog een week tijd om die beslissing te nemen. De mogelijkheid bestaat om het volgend jaar nog eens te proberen. Ik ben nu nog niet op mijn best, maar ik denk dat ik fier mag zijn op mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties