Hayman verrast iedereen: "Heb het spelletje gespeeld en gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Hayman verrast iedereen: "Heb het spelletje gespeeld en gewonnen"

De zege van Mathew Hayman in Parijs-Roubaix mag op zijn minst verrassend worden genoemd. De Australiër zat al vroeg mee in de ontsnapping en vloerde uiteindelijk Boonen en Stannard in de sprint.

"Ik zag dat iedereen vooraan dood was, maar ik heb gewoon het spelletje gespeeld en gewonnen", opent Hayman na zijn memorabele overwinning. De Australiër zat in het begin van de koers mee in de ontsnapping en boekte uiteindelijk een hele mooie zege.

"Dit is één van de weinige races waar een ontsnapping tot een goed einde kan komen", vervolgt de renner van Orica-Greenedge. "Ik probeerde te wachten tot de grote favorieten kwamen. Maar zij hadden heel veel werk geleverd om tot bij ons te komen, dus ik wist dat ze moe waren."

"Ik heb de hele tijd mijn krachten kunnen sparen en dat was ook mijn bedoeling", zegt Hayman." Ik dacht dat Sagan en Cancellara wel zouden komen, net als Jens (Keukeleire). Maar uiteindelijk zat ik dan in de finale. En als je in de finale zit, dan weet je dat je kan winnen", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties