Toch twijfels bij Sagan? "Weet niet of ik deze wedstrijd ooit zal winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toch twijfels bij Sagan? "Weet niet of ik deze wedstrijd ooit zal winnen"

Peter Sagan kan morgen de historische dubbel pakken door in één jaar de Ronde en Parijs-Roubaix te winnen. Maar volgens de Slovaak zijn er verschillende factoren nodig om Roubaix naar de hand te zetten. "Misschien is het mijn lot dat ik Roubaix nooit win?"

"In Roubaix kan alles gebeuren", weet Sagan. "Het hangt af van de wind, je mag geen tegenslag hebben, hoe goed zijn de concurrenten.. Ik ben in Roubaix nog niet verder geraakt dan een zesde plaats. Ik weet niet of ik deze wedstrijd ooit zal winnen."

"Misschien is het mijn lot dat ik Roubaix nooit win. Wie zal het zeggen?", aldus de Slovaak, die Boonen en Cancellara als grootste concurrenten ziet. "De eerste zege van Boonen in Roubaix is mijn eerste herinnering aan deze koers. Ik zie ook niet in waarom Boonen geen vijfde keer kan winnen."

De Amstel Gold Race laat Sagan schieten, dus na zondag is het tijd voor een pauze. "Voor een échte vakantie is er geen tijd. Maar ik zal de fiets wel enkele dagen aan de kant laten", zegt Sagan in Het Nieuwsblad. "Daarna zal ik in de Ronde van Californië mijn voorbereiding op de Tour beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties