Vanmarcke: "Misschien ontbreek ik de leeftijd om dan nog een tandje bij te steken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vanmarcke: "Misschien ontbreek ik de leeftijd om dan nog een tandje bij te steken"

Sep Vanmarcke was vandaag duidelijk de sterkste man op de kasseien in Parijs-Roubaix. Op Carrefour de l'Arbre ging onze landgenoot vol door en pakte hij tien seconden, maar Boonen en co kwamen nog terug. Uiteindelijk werd Vanmarcke vierde.

"Het was een speciale koers denk ik", doet Vanmarcke zijn verhaal bij Sporza. "Alles verliep normaal, maar het was van in de start volle bak koers. We waren meteen met een select groepje en dat was perfect. Na mijn lekke band bracht Tom Van Asbroeck mij terug en het team leverde uitstekend werk."

"Er waren slechts een paar die echt durfden koersen, maar we moesten blijven rijden zodat Sagan niet kon terugkeren", aldus de renner van Lotto NL-Jumbo. "Op het einde probeerde ik het op Carrefour en pakte ik tien seconden. Het ging goed vooruit, maar misschien ontbreek ik daar nog de leeftijd om meteen een tandje bij te steken."

"Op het einde zag je dat iedereen op zijn tandvlees zat. Het is jammer dat ik niet op het podium kon eindigen. Ik was denk ik de sterkste man op de kasseien, maar het verschil kon ik nooit echt maken", zegt Vanmarcke. "Blijven proberen zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties