Wellens werkt aan optimale houding: "Komende weken zeker gebruik van maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens werkt aan optimale houding: "Komende weken zeker gebruik van maken"

Op 1 april - nee, het is geen grap - werd de windtunnel van de Flanders' Bike Valley in Paal-Beringen geopend. Dankzij de windtunnel kunnen er meerdere renners op hetzelfde ogenblik worden getest. Een aandachtige volger van het project is Tim Wellens.

De renner van Lotto-Soudal zal er dus ook zeker gebruik van maken. "Op de tijdritfiets moet je proberen om de optimale houding te vinden. Daarom kijk ik er enorm naar uit om me te testen in de windtunnel en te zien of ik mijn positie nog kan verbeteren", zegt Wellens.

"De bouw van deze windtunnel is een goed initiatief. Bovendien is het ook niet ver van mijn woonplaats", zegt de jonge renner van Lotto-Soudal. "Het is zeker en vast een extra troef dat we daar kunnen testen." Wellens liep stage bij Flanders' Bike Valley en is daarom nauw betrokken bij het project.

"Ik kon de kennis van mijn studies energietechnologie perfect in de praktijk brengen", aldus de Truienaar. "Het was heel fijn om deel uit te maken van dit project. Dankzij mijn stage sta ik ook dichter bij alle betrokkenen en dus is het zeker leuk om er zelf te gaan testen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties