Gilbert en Vliegen doen hun verhaal na incident met agressie
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Gilbert en Vliegen zeggen dat ze niet in fout waren bij incident

Gilbert en Vliegen doen hun verhaal na incident met agressie

Volgens Philippe Gilbert en Loïc Vliegen zijn beide renners niet in fout na het voorval met de gebroken vinger van Gilbert. Nadat de broers Henroye hun zegje mochten doen, deden nu ook beide BMC-renners dat.

"We waren met z'n drieën aan het rijden op de baan tussen Spa en Theux", opent Gilbert bij Sporza. "De derde man was een wielertoerist die in ons wiel zat. Een auto haalde ons in en scheerde gevaarlijk langs ons. We hebben ons ongenoegen geuit, zowel mondeling als met handgebaren."

"De bestuurder vertraagde om ons op te wachten", aldus ploegmaat Vliegen. "Ik heb mijn ongenoegen duidelijk gemaakt. Maar de auto week uit naar links. Hij raakte me en ik moest me vastklampen aan de auto om niet te vallen. De bestuurder pakte zelfs mijn arm en versnelde. Een botsing met een tegenligger kon maar net vermeden worden."

Ik kreeg al eerder met agressie te maken - Philippe Gilbert

"Ik beleefde de schrik van mijn leven", gaat Vliegen verder. "Maar uiteindelijk heb ik me losgerukt en ging de auto ervandoor, wat vluchtmisdrijf betekent." En dan zagen de renners de auto terug. "We gingen verhaal halen in het centrum van Theux", aldus Gilbert. "Maar we kregen allerlei verwijten naar ons hoofd en uiteindelijk ontstond er een handgemeen."

"En dat had grote gevolgen voor mij, want mijn vinger was op drie plaatsen gebroken. Er zijn zelfs verschillende getuigen", zegt de voormalige wereldkampioen. Gilbert had wel pepperspray op zak. "In Frankrijk wordt dat vrij verkocht. Ik heb dat bij me omdat ik al eerder met agressie te maken kreeg. Een fietser is altijd weerloos, maar helaas heb ik al vaker gewelddadige scènes gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties