Landgenoot nog steeds op zoek naar zege: "Niet panikeren"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Gianni Meersman wil de graag de nul op zijn teller weg

Landgenoot nog steeds op zoek naar zege: "Niet panikeren"

Gianni Meersman mocht dit seizoen zijn armen nog niet in de lucht steken. En aangezien Patrick Lefevere onlangs zijn ongenoegen uitte, is het tijd voor de West-Vlaming om te scoren. Misschien in de Brabantse Pijl?

In Catalonië was Meersman wel dichtbij, maar de renner werd tweede na Nacer Bouhanni. "Daar moet geen tekeningetje bij, zeker? Het is beter dat je sprint en tweede wordt, dan dat je niet sprint en vijftiende wordt", opent Meersman in HLN. "Daarna heb ik wel nog nuttig werk voor Daniel Martin verricht."

Woensdag volgt er een nieuwe kans met de Brabantse Pijl. "Ik heb die koers nog maar drie keer gereden, toch is het een parcours dat mij ligt", vervolgt de renner. "Ik kan niets meer doen dan mijn best doen. Als Lefevere zegt dat hij ontgoocheld is, dan is dat zo. Ik ben niet de renner van twee of drie jaar geleden. Die had die sprint tegen Bouhanni misschien wel gewonnen."

Als Lefevere zegt dat hij ontgoocheld is, dan is dat zo - Gianni Meersman

"Maar nu staat de teller nog op nul. Ik kan wel in de spiegel kijken en zeggen dat ik er alles voor doe", zegt Meersman. "Ik mag niet panikeren en me druk maken. In de Brabantse Pijl kunnen we ook rekenen een goede Vakoc en Alaphilippe die terug is."

"Vorig jaar was hij geweldig in deze tijd van het jaar, dus ik zal hem proberen te helpen. In de Ronde van Romandië zal ik proberen om een rit te winnen en dan zal ik tevreden zijn over mezelf. Wat er dan dit jaar gebeurt? Daar ben ik nog niet mee bezig", besluit de renner van Etixx-Quick Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties