Lefevere over transfer Sagan: "Niet van plan om dat voor één renner te betalen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lefevere vindt Sagan een veel te dure vogel

Lefevere over transfer Sagan: "Niet van plan om dat voor één renner te betalen"

Dinsdag was er het opvallende transfergerucht dat Peter Sagan kort bij Etixx-Quick Step zou staan. Vooral zijn huidige fietsensponsor Specialized zou dat graag hebben. Maar Patrick Lefevere lijkt nog niet meteen te happen.

Oleg Tinkov draait op het einde van dit seizoen de geldkraan dicht bij zijn ploeg. Sagan zal dus wellicht op zoek moeten naar een nieuw team. Fietsenfabrikant Specialized zou graag de wereldkampioen met hun materiaal willen laten rijden. En dan zijn er nog twee opties over: Astana en Etixx-Quick Step.

Megasalaris

Grote baas Mike Sinyard belde al met Patrick Lefevere, maar die wilde dat liever niet via de telefoon bespreken. "Dat is het enige telefoontje dat ik over Sagan al gedaan heb", zegt Lefevere in HLN. De teammanager van Etixx-Quick Step wil ook niet te veel betalen. "Een salaris van zes miljoen euro is niet realistisch. Niemand is dat waard. Hoeveel fietsen moet je dan verkopen?"

Specialized zou bereid zijn om twee miljoen euro daarvan uit eigen zak te betalen. "Vier miljoen euro is twintig procent van het budget. Ik ben niet van plan om dat te betalen voor één renner", aldus Lefevere. "Vorig jaar ging ik bij de sponsors met mijn pet rond om Kittel te kunnen betalen. Er lag op het einde niet veel geld in die pet. Ik ben niet van plan om dat nog eens te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties