Naar deze landgenoten wordt het uitkijken in de Ardennenklassiekers
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Naar deze landgenoten wordt het uitkijken in de Ardennenklassiekers

De kasseiklassiekers zitten erop, nu is het uitkijken naar de klassiekers in de Ardennen. Te beginnen woensdag met de Brabantse Pijl. Nu we niet meer op Van Avermaet, Boonen en Vanmarcke hoeven te rekenen, naar welke landgenoten wordt het dan wél uitkijken?

Tim Wellens is zeker en vast een renner om in de gaten te houden. De Truienaar liet zich dit seizoen al opmerken met etappewinst in Parijs-Nice. Ook in de Ronde van het Baskenland was Wellens dicht bij een zege, maar de etappe duurde twee kilometer te lang. De renner van Lotto-Soudal bewees wel dat hij met goede benen zit en dus het wordt het uitkijken naar de komende anderhalve week.

En bij Lotto-Soudal zit er nog een ruwe diamant in de naam van Louis Vervaeke, maar in principe zal het 22-jarige talent passen voor de Ardennenklassiekers. Verder is het bij Lotto-Soudal uitkijken naar Jelle Vanendert, hoewel we daar dit seizoen nog weinig van gehoord hebben.

Gilbert onzeker

Uiteraard is er Philippe Gilbert, maar - zoals u ongetwijfeld al weet - heeft de BMC-renner zijn vinger gebroken na een incident op training. Gilbert gaf zelf al aan dat hij na ziekte de wedstrijdkilometers nodig had om deze weken goed te zijn. Maar mede dankzij het incident met de broers Henroye, lijkt het ons onzeker dat we een goede Gilbert in Hoei of Luik te zien zullen krijgen.

Ook Ben Hermans, vorig jaar de winnaar van de Brabantse Pijl, zou dus een rol kunnen spelen. De Limburger kampt echter nog met de naweeën van een zware valpartij in de GP Plouay van 2015. Hermans brak twee ruggenwervels, dus het is maar de vraag of hij een rol van betekenis zal kunnen spelen?

Bij Etixx-Quick step wordt het uitkijken naar Gianni Meersman. De West-Vlaming, intussen al dertig jaar, kon dit seizoen nog niet de nul van zijn teller vegen. Mogelijk kan hij verrassen, al achten we de kans klein. Dit seizoen hebben we namelijk nog niet de Meersman van twee jaar geleden gezien, hoewel hij wel tweede werd (na Bouhanni) in een rit in Catalonië.

Vrijbuiters

Tot slot zijn er nog enkele vrijbuiters die kunnen verrassen. Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) kan - denk maar aan de Tour de France - altijd iets meer op de grote momenten. Hij zal dan wel moeten anticiperen op de grote kanonnen. Ook Dries Devenyns (IAM Cycling) kan iets betekenen in deze koersen. Devenyns pakte dit seizoen verrassend de zege in de GP La Marseillaise, maar staat niet bekend als een echte 'killer'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties