Ook bij Etixx-Quick Step kennen ze het gevaar van de schijfremmen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Mecanicien Etixx-Quick Step waarschuwt renners voor nieuw remsysteem

Ook bij Etixx-Quick Step kennen ze het gevaar van de schijfremmen

Het eerste slachtoffer van het nieuwe remsysteem in het peloton is ondertussen al gevallen. Zijn naam: Francisco Ventoso. Ook bij Etixx-Quick Step zijn ze op de hoede voor het gebruik van schijfremmen.

Ventoso kwam tijdens Parijs-Roubaix ten val en kreeg de remschijf van een andere renner in zijn been. De Movistar-renner mag van geluk spreken dat hij er enkel een diepe snijwonde aan overhield. Ondanks het gevaar dat er bestaat, lijken er toch meer en meer ploegen gebruik van te maken.

"Het is zo snel gebeurd”, zegt Kurt Roose, mecanicien van Etixx-Quick Step. "Wanneer je in het peloton rijdt en voor je remmen ze bruusk, dan rij je er achteraan op in en bestaat de kans dat je benen tegen die gloeiend hete messen aanbotsen. Het is gevaarlijk voor benen en armen."

Invoering onafwendbaar

"Ik mag er niet aan denken wat er zal gebeuren als dat in iemand zijn gezicht komt", gaat Roose verder in Het Nieuwsblad. Bij Etixx-Quick Step zijn er enkele renners het systeem op training aan het testen. Maar de invoering lijkt onafwendbaar. "Elke ploeg wordt gesteund door grote fietsfabrikanten. En zij willen de technologie doorzetten", besluit Roose.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties