Winnaar Brabantse Pijl 2015 zat diep: "Was net aan beste seizoen ooit bezig"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Ben Hermans brak vorig jaar twee ruggenwervels in GP Plouay

Winnaar Brabantse Pijl 2015 zat diep: "Was net aan beste seizoen ooit bezig"

Ben Hermans was vorig jaar bezig aan zijn beste seizoen ooit, maar in de GP Plouay sloeg het noodlot toe. De BMC-renner kwam ten val en brak daarbij twee ruggenwervels. Hermans is nog steeds niet helemaal de oude, maar staat in 'zijn' Brabantse Pijl wel aan de start.

"Ik was net aan mijn beste seizoen ooit bezig. Ik had de Brabantse Pijl gewonnen een rit in de Tour of Yorkshire", opent Hermans in Het Nieuwsblad. "Ik kreeg na mijn knechtenstatuut veel vaker een rol als beschermde renner. En dat wilde ik altijd al. Maar dan kwam Plouay."

"Ik heb ooit mijn ribben gebroken, maar deze pijn was veel erger. De dokter bleven maar zeggen dat alles oke was", aldus de BMC-renner. "Maar achteraf bleek dat ze mij onmiddellijk hadden moeten vastzetten. Uiteindelijk ben ik die avond met een chartervliegtuigje terug naar België gegaan."

Bijna verlamd

"Toen mijn vrouw me in Hasselt zag, zijn we meteen naar de spoed gegaan", vervolgt Hermans. "Maar dan kwam het verdict na de foto's: twee van mijn ruggenwervels waren volledig over. Als de wervel een beetje verschoven was, dan was ik wellicht verlamd geweest", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties