Winnaar Brabantse Pijl bulkt van het vertrouwen: "Het ging niet zo hard" en "In de Amstel hoop ik voor winst te sprinten"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Rijzende ster Petr Vakoc (23) liet zich zien in de Brabantse Pijl

Winnaar Brabantse Pijl bulkt van het vertrouwen: "Het ging niet zo hard" en "In de Amstel hoop ik voor winst te sprinten"
Foto: © photonews

Petr Vakoc is goed op weg om in de voetsporen van Peter Sagan te treden. De amper 23-jarige Tsjech liet op bijzonder jonge leeftijd van zich horen met winst in de Brabantse Pijl. Vertrouwen heeft het rastalent met hopen.

Terwijl Pieter Serry en Julien Alaphilippe de rode loper uitrolden, hield Vakoc zich een hele koers afzijdig. Tot hij samen met vier medevluchters op 700 meter van de meet de Schavei opdraaide.

"Ik vond dat het niet zo hard ging", glunderde Vakoc na afloop bij Sporza. "Dus besloot ik maar een demarrage in te zetten. Ik sloeg snel een gat, maar de finish lag toch nog een behoorlijk eind verderop. (lacht) Dit is ongetwijfeld een van mijn grootste zeges ooit. Stap per stap probeer ik te groeien."

Ik houd van lange en zware races zoals de Amstel Gold Race

Petr Vakoc

Kan hij dit kunstje zondag op de Cauberg na een koers van ruim 250 kilometer herhalen? "Met Bob Jungels en Alaphilippe hebben we verschillende kaarten om mee te spelen, al hoop ik natuurlijk zelf te sprinten", steekt Vakoc zijn ambitie niet weg. "Vorig seizoen betwistte ik de Giro om aan mijn uithouding te werken. Ik houd van lange en zware races. Dus met de conditie die ik nu heb, hoop ik ook in de Amstel Gold Race mee te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties