Sven Nys doet straffe uitspraak over Roger De Vlaeminck: "Als mens is hij niet te vergelijken met Tom Boonen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Sven Nys doet straffe uitspraak over Roger De Vlaeminck: "Als mens is hij niet te vergelijken met Tom Boonen"
Foto: © photonews

Heel Vlaanderen baalde als een stekker bij de tweede plaats van Tom Boonen in Parijs-Roubaix. En hoewel de nederlaag hard aankwam, toonde de Balenaar zich groots in het verlies.

Boonen feliciteerde Mathew Hayman direct na de meet. "Ik vind dat die prachtige reactie Boonen typeert", vertelde Sven Nys hierover in Extra Time Koers. "Het respect tussen renners is de jongste jaren enorm gestegen."

"Roger De Vlaeminck is als atleet bijvoorbeeld te vergelijken met Tom Boonen, maar de personen Tom Boonen en Roger De Vlaeminck zijn dat niet. De manier hoe Tom respect toont naar naar Mathew toe en de manier hoe Roger nu reageert op bepaalde situaties is helemaal anders."

Roger kan moeilijk iets gunnen aan een ander, dat is nooit een goede karakteristiek van een mens

Karl Vannieuwkerke

Met zijn uitspraak sloeg de gewezen veldritkampioen de studio woensdag met verstomming, al trad Karl Vannieuwkerke hem bij. "Het respect voor de kampioen Roger De Vlaeminck is heel groot, maar het respect voor de mens is een heel stuk minder. Hij kan moeilijk iets gunnen aan een ander. Dat is nooit een goede karakteristiek van een mens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties