Jonge landgenoot lijkt nu wél klaar voor Gold Race: "Vorig jaar te vroeg gepiekt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Jonge landgenoot lijkt nu wél klaar voor Gold Race: "Vorig jaar te vroeg gepiekt"

Moneytime voor Tim Wellens. De Ardennenklassiekers zijn in aantocht en de 24-jarige renner van Lotto-Soudal wil scoren in de komende koersen. "Ik ben sterker dan vorig jaar", klinkt het.

"Pas na de klassiekers kan ik zeggen of het goed was of niet", doet Tim Wellens zijn verhaal. "Als er iemand van ploeg wint, is het natuurlijk ook goed. Maar ik moet toegeven dat ik sterker ben dan vorig jaar. Ook in het Baskenland voelde ik me heel goed."

"Dit jaar heb ik mijn programma wel licht aangepast", vervolgt de renner van Lotto-Soudal. "We hebben iets anders getraind en nu moeten we hopen dat het werkt. Vorig jaar heb ik twee weken te vroeg gepiekt en was ik in het Baskenland in topvorm. Toen heb ik de Brabantse Pijl ook overgeslagen."

Baskenland

"Ik denk trouwens dat het heel moeilijk is om het Baskenland te combineren met de Ardennenklassiekers", aldus de jonge Truienaar. "Je kan niet in beide periodes pieken. Het basistempo ligt enorm hoog in het Baskenland, maar het is dus wel de perfecte voorbereiding op wat volgt", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties