Gilbert voelt zich in zijn sas bij BMC, maar: "Er zijn contacten en concrete aanbiedingen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gilbert voelt zich in zijn sas bij BMC, maar: "Er zijn contacten en concrete aanbiedingen"

Philippe Gilbert wordt binnen enkele maanden 34 jaar oud en zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af. Wat met de toekomst?

"Ik voel me zeker en vast goed bij BMC", zegt de Waalse renner. "Maar er zijn contacten en concrete aanbiedingen. BMC is daar zelf ook één van, maar geld is zeker en vast niet meer de belangrijkste drijfveer. Ik kijk ook naar wat een ploeg me na mijn carrière als renner kan bieden."

Niet zoals Rebellin

"Dat zal nu voor mij de doorslag geven. Ik teken dan ook mijn laatste contract, hé", aldus Gilbert in Het Laatste Nieuws. "Dat ik in 2013 'het contract van mijn leven' tekende? Laat dat dan mijn voorlaatste contract geweest zijn. Ik heb geen behoefte aan een carrière zoals Davide Rebellin. Die is 44 en koerst nog steeds."

"Eigenlijk is dat toch een beetje triest, niet? Je kan je afvragen of dat wel goed is voor zijn gezondheid", zegt de BMC-renner. "Op een bepaald moment moet je daar toch zeker rekening mee houden. Ik streef naar nog drie of vier mooie jaren op het allerhoogste niveau. En ja, dat mag zeker bij BMC zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties