Jelle Vanendert met vertrouwen naar zondag: "Ik verlang naar een grote zege"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Jelle Vanendert met vertrouwen naar zondag: "Ik verlang naar een grote zege"

Veel winnen deed Jelle Vanendert nog niet in zijn carrière, maar als hij wint, dan doet hij dat in stijl. Kijk maar naar zijn zege op Plateau de Beille in de Tour van 2011. "Op het einde van mijn carrière zou ik blij zijn als ik mijn klassieker te pakken heb", klinkt het.

"Ik weet dat ik geen veelwinnaar ben", klinkt het bij Jelle Vanendert. "Maar ik verlang naar een grote zege. Op het einde van mijn carrière zou ik blij zijn als ik mijn klassieker te pakken heb. Dan heb ik het maximale eruit gehaald, want ik ben niet het type dat veel wint."

31 jaar is nog niet oud, hé - Jelle Vanendert

Vanendert is er ondertussen 31. Is het geen tijd om dan te oogsten? "31 jaar is nog niet oud, hé. Een carrière kan lang duren. Kijk maar naar Mathew Hayman (die Parijs-Roubaix won, nvdr)", zegt de Limburger van Lotto-Soudal.

"Het hangt er gewoon van af hoeveel zin je nog hebt en hoe groot de drang om te winnen is", aldus Vanendert. "Ik kan er misschien ook veel voldoening uithalen door mijn ervaring door te geven aan jonge renners. Ik ben trouwens blij dat er jongens zoals Tim (Wellens) komen, want de voorbije jaren zat ik wat gevangen in één soort tactiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties