Ondanks drie keer winst in Gold Race, kiest Gilbert toch voor La Doyenne

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ondanks drie keer winst in Gold Race, kiest Gilbert toch voor La Doyenne

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks een matige voorbereiding - met een gebroken vinger, jawel - voelt Philippe Gilbert zich desondanks klaar voor de Ardennenklassiekers. Of om het met de woorden van Michael Matthews te zeggen: "Zondag is het Philippe Gilbert Race".

"Als junior ging ik op woensdagnamiddag trainen op het oude parcours", zegt Gilbert in HLN. "Dan reed ik van thuis in Remouchamps in mijn eentje naar de Côte de Hallembaye in Lixhe. Vier uur was ik onderweg zonder fiets-gps, maar enkel met een uitgeprint stukje kaart van de regio in mijn achterzak. Dat was nogal een avontuur."

In de Amstel Gold Race won Gilbert drie keer en eindigde hij zeven keer in de top tien. En toch blijft Luik-Bastenaken-Luik zijn favoriete koers. "Luik is veel zwaarder", aldus de BMC-renner. "Als je je in de Amstel Gold Race goed gepositioneerd houdt en een verstandige koers rijdt, dan kom je al ver. Maar in Luik kan het twee kanten uit."

Als je heel sterk bent, is het niet zo moeilijk om te winnen - Philippe Gilbert

"Ofwel ben je niet goed genoeg en kan je niet mee. Ofwel ben je heel sterk en dan is het niet zo moeilijk om te winnen", weet Gilbert. "Je hoeft er twee keer aan te gaan: op de Saint-Nicolas aan 80 procent en op de aankomstklim voluit. Geef mij dus maar een tweede Doyenne als ik mag kiezen. Luik is een monument en dat overtreft alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties