Outsiders zijn altijd gevaarlijk, ook in de Ardennen

Maarten Pottie
| 0 reacties
Outsiders zijn altijd gevaarlijk, ook in de Ardennen

Naast 10 topfavorieten presenteren wij u ook 10 outsiders die op zoek gaan naar roem in de Ardennenweek. Onder andere Iglinksy, Kreuziger en Gasparotto bewezen in het verleden al eens dat ook zij een kans maken.

Lotto-Soudal

Lotto-Soudal beschikt niet meteen over echte topfavorieten, maar Tony Gallopin en Tim Wellens volgen niet veel achter de toppers. Voor Wellens zijn de Ardennenklassiekers trouwens een hoofddoel, nu zijn rondeplannen wat meer op de achtergrond zijn geraakt.

Etixx Quick-Step

De Belgische ploeg komt, met kopmannen Martin en Alaphilippe, met een erg sterke bezetting voor de dag. De ploeg van Patrick Lefevere heeft met Bob Jungels en Petr Vakoc nog twee goudhaantjes in de rangen die wel eens iets zouden kunnen proberen. Vakoc bewees zijn kunnen dit jaar al eens met een overwinning in de Brabantse Pijl.

Mannen in vorm

Fabio Felline van Trek-Shimano bewees in de afgelopen Ronde van het Baskenland over een goed stel benen te beschikken: hij behaalde 2 top 5 plaatsen in de heuvelritten. Én het ontbreken van een echte kopman binnen zijn ploeg speelt in zijn voordeel. Ex-Amstelwinner Enrico Gasparotto is de speerpunt van de Wanty-Group Goubertploeg en is in vorm: zijn 2e plaats in Dwars door Vlaanderen belooft veel goeds voor komende weken. Ook het Franse talent van Giant Alpechin, Warren Barguil etaleerde zijn goede doen de laatste weken, zo getuigen zijn twee top 10 plaatsen in de ronde van het Baskenland.

Altijd gevaarlijk

Sonny Colbrelli is de kopman van het bescheiden Bardiani Csf, en kan de rol van ultieme underdog spelen. Zijn resultaten dit seizoen: 9e in Milaan – San Remo, en 6e in Dwars Door Vlaanderen. Alexey Lutsenko is de Thomas De Gendt van Kazachstan: een allrounder die vooral heel hard kan fietsen. Met hem weet je nooit, ook niet in de Ardennen. Tot slot verdient ook Nederlander Tom Jelte-Slagter een vermelding: de ex-winnaar van Parijs Nice is altijd op de afspraak in de Ardennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties