Schleck won exact tien jaar geleden in Amstel Gold Race: "Luik ligt me eigenlijk beter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Schleck won exact tien jaar geleden in Amstel Gold Race: "Luik ligt me eigenlijk beter"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Frank Schleck heeft zich via de Ronde van het Baskenland voorbereid op de Ardennenklassiekers die in aantocht zijn. Te beginnen met de Amstel Gold Race op zondag, een koers die Schleck tien jaar geleden won.

"De Ronde van het Baskenland was een heel lastige race, maar ik ben goed gerecupereerd", opent Frank Schleck bij Wielerkrant. "Ik had geen uitstekende benen, maar ik voelde me zeker goed. Het is altijd lastig in het Baskenland, maar voor mij is dat de beste voorbereiding op de Ardennenklassiekers."

"Luik-Bastenaken-Luik ligt me eigenlijk beter dan de Amstel. De klimmetjes zijn er langer en zwaarder. Je kan je er gewoon niet verstoppen", gaat de Luxemburger verder. "De sterksten zullen er makkelijker winnen dan in de Amstel, waar het er meer tactisch aan toegaat. Luik is 264 kilometer lang en qua profiel is het de moeilijkste klassieker die er is."

Winst in 2006

De inmiddels 36-jarige Schleck won in 2006 de Gold Race. Maakt hij opnieuw een kans? "Ik ben geen favoriet voor zondag", is Schleck eerlijk. "Maar ik hou van deze lastige koers. Wielrennen is een enorme passie in dit land. Dat het tien jaar geleden is dat ik hier won? Bedankt om me er aan te doen herinneren", kon er nog een grapje van af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties