"Als ploeg sterk genoeg om met drie of vier renners in finale te komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
"Als ploeg sterk genoeg om met drie of vier renners in finale te komen"

Jelle Vanendert werd al twee keer tweede in de Amstel Gold Race en heeft dus ervaring zat. Hij hoopt zondag op een sterke teamprestatie van Lotto-Soudal. "We zullen de koers hard moeten maken", zegt Vanendert.

De aankomst van de Amstel Gold Race ligt al even niet meer op de Cauberg, maar sedert enkele jaren ligt er ook nog een lus in de finale. "De wegen in die lus zijn veel te breed", aldus Vanendert. "In Vlaanderen kan je op smalle wegen nooit meer de aansluiting maken. Maar de jongens die aan de Kruisberg en Keutenberg moeten afhaken, kunnen nog terugkomen."

In de Brabantse Pijl nooit in het defensief geweest - Jelle Vanendert

"Als ploeg zijn we sterk genoeg om met drie of vier jongens in die finale te geraken en aan de Kruis- en Keutenberg te beginnen", weet Vanendert. "We zullen de koers alleszins hard moeten maken, maar er zijn genoeg jongens om die taak op zich te nemen. In de Brabantse Pijl hebben we dat ook kunnen doen en zijn we nooit in het defensief geweest."

Wat verwacht de renner van Lotto-Soudal van de andere ploegen? "Bij BMC is er geen uitgesproken favoriet, maar ook Orica-GreenEdge wil waarschijnlijk wachten", zegt de renner. "Kwiatkowski en Sky? Dat wordt moeilijk te voorspellen. Zij nemen graag de koers in handen, maar dat kan zuur opbreken in zulke klassiekers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties