Lof van Schleck voor Gilbert: "Hij is een wereldkampioen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Lof van Schleck voor Gilbert: "Hij is een wereldkampioen"

Franck Schleck won tien jaar geleden de Amstel Gold Race, maar zelf acht hij zichzelf niet in staat om dat een tweede keer te doen. De wijziging in de finale is volgens de Luxemburger te nadelig. Bovendien mikken ze bij Trek-Segafredo vooral op Mollema en Felline.

"De race is heel wat veranderd met de wijzigingen in het parcours", doet Frank Schleck zijn verhaal bij Wielerkrant. "De finale lag me tien jaar geleden veel beter. Nu zijn er heel wat ploegen die een sprinter meenemen voor de finale. Daardoor zijn renners zoals Gerrans en Matthews de favorieten. Zij kunnen over de Cauberg en hebben dan nog een sterke sprint in huis."

En wat denkt de Luxemburger over Philippe Gilbert? "Gilbert is een wereldkampioen", is Schleck vol lof over zijn collega. "Hij is al zo lang een legende in deze koersen. Gilbert heeft deze wedstrijd al enkele keren gewonnen, dus hij weet waar hij aan toe is. Je moet altijd rekening houden met hem, want hij komt niet naar hier om de Amstel 'gewoon' uit te rijden."

Vrije rol

Tenslotte heeft de inmiddels 36-jarige renner het over de rolverdeling in zijn ploeg. "Mollema en Felline zijn de kopmannen. We moeten samen op zoek naar een goed resultaat. Als de ploeg dat wil, dan kan ik een vrije rol opnemen", aldus Schleck. "Maar Felline kan deze koers aan en heeft bovendien snelle benen. Zelf heb ik mijn huiswerk gedaan en hard getraind. Dus ik voel me er klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties