Thuisrijder en nummer zes van Vuelta ziet zichzelf niet als favoriet in de Gold Race

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Thuisrijder en nummer zes van Vuelta ziet zichzelf niet als favoriet in de Gold Race

In de Ronde van Spanje van vorig jaar liet Tom Dumoulin al zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Team Giant-Alpecin rekent in de Gold Race op de thuisrijder, maar heeft met Warren Barguil nog een andere troef in handen.

"Ik ben erg gemotiveerd voor deze koers in eigen land", zegt Tom Dumoulin. "Ik ben tevreden met mijn huidige vorm en ik voelde me woensdag goed tijdens de finale van de Brabantse Pijl. Ik verwacht een tactisch gesloten race zondag, net zoals de voorbije jaren. Er zal slechts een select groepje meedoen voor de zege."

Ik reken mezelf niet bij de favorieten - Tom Dumoulin

"En als ik eerlijk en realistisch ben, dan reken ik mezelf daar niet bij. Maar ik zal deze koers altijd met de nodige ambitie rijden en ik kijk er al naar uit", aldus Dumoulin. Ook zijn ploegmaat Warren Barguil kijkt uit naar de Ardennenklassiekers. "Ik ben zeer gemotiveerd voor zondag. Het parcours is hard met enkele korte en kleine klimmetjes", aldus de Fransman.

"Maar zo heb ik het graag. Ik denk dat de koers opnieuw op de Cauberg beslist zal worden en ik zal er alles aan doen om erbij te zijn", zegt Barguil. "Een plek in de top tien moet zeker realistisch zijn in de volgende drie koersen. Als team moet dat ons doel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties