Trek-Segafredo wil scoren in Ardennenklassiekers: "Hebben veel ijzers in het vuur"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Trek-Segafredo wil scoren in Ardennenklassiekers: "Hebben veel ijzers in het vuur"

Bij Trek-Segafredo was het voorjaar nog niet echt wat ze er van verwacht hadden. Enkel Jasper Stuyven verraste met een knappe zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. "Nu is het aan ons om resultaten neer te zetten", zegt Bauke Mollema over de komende Ardennenklassiekers.

"Onze ploeg kan altijd een mooie zege gebruiken", opent Mollema in gesprek met Wielerkrant. "We hebben meerdere kanshebbers. Ik denk vooral aan Fabio Felline. Bij een sprint zal hij onze sterkste man zijn. En met Frank (Schleck) en Ryder (Hesjedal) weet je natuurlijk nooit. We hebben dus veel ijzers in het vuur."

Tot nu werd er met Kuurne-Brussel-Kuurne enkel een semi-klassieker binnengehaald. "Stuyven heeft in Kuurne een mooie overwinning behaald, maar Fabian deed ook overal mee. Maar zij kunnen nu rusten en nu is het aan ons om resultaten neer te zetten. Het jaar ervoor hadden we trouwens nog een slechter voorjaar", merkt de Nederlander fijntjes op.

Luik of Amstel?

Hoewel Luik-Bastenaken-Luik hem beter ligt, is de keuze tussen Amstel en Luik moeilijk. "Het is lastig kiezen tussen de Gold Race en Luik. Als ik ooit één van die twee kan winnen, dan zal ik heel blij zijn. Maar persoonlijk is het natuurlijk wel leuker als je een Nederlandse wedstrijd wint", besluit Mollema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties