"Hebben geen tweede Philippe Gilbert om dé Gilbert te vervangen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Hebben geen tweede Philippe Gilbert om dé Gilbert te vervangen"

BMC had gehoopt om beter te doen in de Amstel Gold Race van zondag. En die hoop lag natuurlijk bij Philippe Gilbert, drievoudig winnaar van de Nederlandse koers. Maar ploegleider Valerio Piva wist al snel hoe laat het was.

Voor de finale was het al duidelijk dat het niet het dagje van Gilbert zou worden. Dat werd ook ploegleider Valerio Piva al snel duidelijk. "Dit wordt mijn dag niet", meldde Phil me. "Weet je, er is er maar één die in zijn leven mirakels heeft verwezenlijkt. Die hebben ze aan het kruis genageld", lacht Piva.

Als je hier met de allerbesten wil meedoen, dan moet je honderd procent fit zijn - Valerio Piva

"Als je hier, na 250 kilometer, op deze aankomststrook met de allerbesten wil meedoen, dan moet je honderd procent fit en gezond zijn. En dat was Phil duidelijk niet", zijn de harde woorden van de BMC-ploegleider.

"We hadden een noodscenario ingepland. Onze jeugd kreeg en greep zijn kans. Ik ben trots op Loïc ((Vliegen), Dylan (Teuns) en co. Zij zijn onze toekomst", zegt Piva in HLN. "Maar in alle eerlijkheid: we hebben op dit moment geen tweede Philippe Gilbert om dé Philippe Gilbert te vervangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties