Top&Flop Onze toppers en floppers van de Amstel Gold Race

Onze toppers en floppers van de Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Met de Amstel Gold Race werd een uniek drieluik van een week ingeleid op prachtige wijze. Het was likkebaarden van aanvalslustige Belgen, met uiteindelijk een mooi eerbetoon van de winnaar. En moeten we ons ook zorgen maken?

TOP

Het eerbetoon van Gasparotto

In de Brabantse Pijl liet Enrico Gasparotto zich al zien, maar hij wilde meer dan zomaar wat meerijden. Wanty - Groupe Gobert kreeg een wildcard voor de Amstel Gold Race en wilde winnen.

Zo gezegd, zo gedaan uiteindelijk. Want de Italiaan wist zich uiteindelijk tot eindwinnaar te kronen in Maastricht. Hij ging zelf voluit op de Cauberg en profiteerde dan van het werk van Valgren Andersen om de winst te pakken.

Belgische aanvalsdrift

Het was een leuke koers, en daar mogen we onze Belgen zeker voor danken. Tosh van der Sande en Gianni Meersman staken hun neus aan het venster en probeerden weg te raken.

Tim Wellens reed als eerste de Cauberg op, daarna ontbonden ook Sep Vanmarcke en Jan Bakelants nog hun duivels voor en op de Cauberg. Veel aanvalsdrift, met Vliegen en Wellens ook twee Belgen op 9 en 10. Chapeau.

FLOP

Philippe Gilbert

Van Phil verwachten we toch altijd iets meer dan van een andere Belgische renner in de Waalse klassiekers. Gilbert kampte wel nog met de napijntjes van een breuk aan de vinger vorige week.

Het zou uiteindelijk ook maken dat de Belg er niet klaar voor was om mee te strijden helemaal voorin. Hij eindigde uiteindelijk op meer dan 4 minuten van de winnaar en dus maken we ons toch een beetje zorgen richting de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Waar is Kwiatkowski?

In Milaan - San Remo was het nog een vraag van Michel Wuyts, maar nu stelden wij ons ook de vraag: waar was Michal Kwiatkowski. De Pool gaf uiteindelijk op, terwijl wij hem op de voorposten hadden verwacht.

Het is al een lang voorjaar geweest voor Kwiatkowski, maar hij kan zeker en vast beter dan wat hij de voorbije koers liet zien. Rodriguez en Aru toonden overigens ook (nog) geen topvorm, benieuwd wat dat gaat geven de komende week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties