Bij Wanty-Groupe Gobert hebben ze één grote droom in de toekomst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bij Wanty-Groupe Gobert hebben ze één grote droom in de toekomst
Foto: © photonews

Verrassend was het zeker, de overwinning van Enrico Gasparotto in de Amstel Gold Race. Voor Hilaire Van der Schueren is dit slechts het begin. De 68-jarige ploegleider hoopt in de toekomst de Tour te kunnen rijden.

"Ik hoop dat de Amstel Gold Race iets los maakt bij potentiële sponsors", opent Van der Schueren in HLN. "Ik ben in 2014 begonnen bij de ploeg. De droom was toen om op een dag de Tour te rijden. Wij werken elk jaar heel hard om een sterke ploeg samen te stellen, maar uiteraard is dat makkelijker met een groot budget."

"Vandaag draait de ploeg op drie miljoen euro, materiaal, fietsen en bus niet inbegrepen. Dat maakt van het team een kleine speler. Een ploeg als Sky heeft een budget dat tien keer groter is", aldus de ploegleider, die in de toekomst hoopt op een wildcard in de Tour. "We mogen straks al de Dauphiné rijden."

Tourdeelname in 2017 of 2018

"Die koers wordt ook georganiseerd door ASO en is het voorportaal voor de Tour. Ploegen die het daar goed doen, krijgen nadien vaak hun kans in de Tour. Als wij in juni goed presteren, mogen we hopen op een Tourdeelname in 2017 of 2018. Ik ga mijn renners in ieder geval op scherp zetten", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties