Talent van Lotto-Soudal opnieuw klaar: "Sta te popelen om terug te koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Talent van Lotto-Soudal opnieuw klaar: "Sta te popelen om terug te koersen"

Stig Broeckx mocht in het openingsweekend al meteen een streep trekken door zijn voorjaar. De jonge renner van Lotto-Soudal kwam na een aanrijding door een motard ten val in Kuurne-Brussel-Kuurne. Broeckx is nu klaar om opnieuw in competitie te treden en zal dat doen in de Ronde van Turkije.

"Na die valpartij was ik erg teleurgesteld dat ik een streep moest trekken door het voorjaar", zegt Stig Broeckx. "Ik voelde meteen hoe ernstig het was. Dit was veel pijnlijker dan een gebroken sleutelbeen. Normaal duurt het na zo'n breuk een week voor je je opnieuw beter voelt, maar bij mij was dit drie weken later. Mijn lichaam had een serieuze klap gekregen."

"Na de eerste drie weken ben ik naar Mallorca getrokken om daar mijn conditie weer op te bouwen. Daar bouwde ik eigenlijk op zoals ik dat in de winter doe", gaat de jonge renner verder. "Ik heb er alles aan gedaan om fit te geraken, maar nu is het zien hoe mijn lichaam reageert. Maar ik sta echt te popelen om terug te koersen."

Stap vooruit

"Het is frustrerend dat ik na een winter hard werken nog bijna geen wedstrijden heb kunnen rijden dit seizoen", aldus Broeckx. "Terwijl de tests net aangetoond hadden dat ik weer een stap vooruit had gezet. Zelf voelde ik ook dat ik veel kon betekenen voor het team. De goesting is groot, ik wil opnieuw koersen. In de Ronde van Turkije wil ik de ploeg vertrouwen schenken met het oog op het vervolg van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties