Wanty-Groupe Gobert verwerkt verlies nog steeds: "De groep hangt zo goed aan elkaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wanty-Groupe Gobert verwerkt verlies nog steeds: "De groep hangt zo goed aan elkaar"

Het overlijden van Antoine Demoitié bracht de hele ploeg van Wanty-Groupe Gobert in rouw. Niet het minst ploegleider Hilaire Van der Schueren, die bewust hard was voor zijn renners.

"Ik ben er zeker van dat mijn renners tegen mekaar gezegd hebben dat ik geen respect heb", aldus de ploegleider van Wanty-Groupe Gobert. "Ik heb hen erop gewezen dat de wereld blijft draaien en dat ze moeten blijven trainen, koersen en presteren. Ik ben heel bewust hard geweest."

"Ik heb eerst gebeld met Patrick Lefevere, Marc Sergeant, Walter Planckaert en José De Cauwer en heb hen om raad gevraagd", zegt Van der Schueren. "Uiteindelijk was mijn conclusie dat ik niet in een hoekje kon gaan zitten. Van nature ben ik emotioneel als een kind, maar op die manier verwerk je de dingen niet."

Knop omgedraaid

"Ik heb de knop kunnen omdraaien en de groep op sleeptouw genomen", vervolgt de ploegleider. "Maar dat was alleen mogelijk omdat de groep zo goed aan elkaar hangt. Wij zijn een familieploeg. We gaan voor mekaar door het vuur. Ik hoop dat dat in de toekomst tot nog mooiere successen leidt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties