Dreigt er alweer een wielerteam opgedoekt te worden?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dreigt er alweer een wielerteam opgedoekt te worden?

IAM Cycling is de laatste jaren een vaste waarde in het WorldTour-circuit, maar eigenaar Michel Thétaz laat zich onzeker uit over de toekomst. De Zwitserse eigenaar wil graag een co-sponsor voor de toekomst. Zo niet wordt het team misschien opgedoekt.

"Ik heb altijd gezegd dat ik midden mei een beslissing zal nemen over de toekomst", zegt manager Michel Thétaz bij VeloNews. "We moeten realistisch zijn. In theorie kunnen we na dit seizoen stoppen met het team, maar we kunnen ook nog twintig jaar verder doen."

Meer middelen

IAM is het team van Dries Devenyns, Jonas Van Genechten en Oliver Naesen. "We moeten proberen om te blijven groeien", gaat de IAM-eigenaar verder. "Dus ik ben op zoek naar een co-sponsor, zodat er snel duidelijkheid komt voor het team. We komen soms dicht bij grote overwinningen, maar we hebben meer middelen nodig om dat te realiseren."

"De grote teams hebben budgetten rond de twintig miljoen euro. Dan merk je het verschil. Wij staan twaalfde in de WorldTour, maar anders konden we ons meten met de topteams", zegt Thétaz. "En toch ben ik trots op het team, want we doen het nu al beter dan sommige teams met een groter budget."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties