Indrukwekkende Valverde houdt Etixx-Quick Step af op Muur van Hoei
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Indrukwekkende Valverde houdt Etixx-Quick Step af op Muur van Hoei

Wie anders dan Alejandro Valverde heeft voor de vierde keer de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard was op de Muur van Hoei sneller dan Julian Alaphilippe en Daniel Martin. Hij boekte zo een vierde recordzege.

De koers leek meteen op het scenario van de Amstel Gold Race. Een waanzinnig hoog tempo, met verschillende vluchters die probeerden om weg te geraken. Maar eenvoudig was dat niet. De ploegen van de favorieten wilden geen te omvangrijke groep laten rijden, zeker niet als ze de koers wilden controleren.

Katusha en Movistar

Uiteindelijk geraakte er na ruim een uur koersen een groep van tien renners weg. De bekendste namen: Tosh Van der Sande, Stephen Cummings en Silvan Dillier. Maar echt groot werd hun voorsprong niet. Katusha en Movistar lieten de voorsprong niet groter worden dan 3'30".

Het stond in de sterren geschreven: het moest en zou een sprint worden op de Muur van Hoei. Een echt interessante Waalse Pijl kregen we dus niet te zien. Bij de tien vooraan ging het voor vier renners niet snel genoeg. Bono, Dillier, Cummings en Van der Sande gingen er met hun vier vandoor. Zij werden echter gegrepen.

Aanval Wellens

Bob Jungels en Visconti gingen daarna aan en ook Wellens liet niet op zich wachten. Hij vertrok op 6,5 kilometer van de streep. Het trio kreeg enkele seconden voorsprong, maar het was Etixx-Quick Step dat het gat dichtte. Zij trokken duidelijk de kaart van Daniel Martin en Julian Alaphilippe. We kwamen aan de derde keer Muur van Hoei en topfavoriet Valverde zat meteen op de voorposten.

Het was wachten op een aanval en die kwam er. Daniel Martin ging door, maar de Spanjaard volgde soepel. Ook Julian Alaphilippe ging mee, maar het was Valverde die beide renners van Etixx-Quick Step achter zich kon houden en een vierde zege in de Waalse Pijl boekte. Alaphilippe werd net als vorig jaar tweede, zijn ploegmaat Daniel Martin vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties