Wellens blikt vooruit op favoriete koersen: "Luik draagt mijn voorkeur"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens blikt vooruit op favoriete koersen: "Luik draagt mijn voorkeur"

Tim Wellens probeerde het zondag in de Amstel Gold Race, maar zijn ultieme poging strandde op ruim twee kilometer van de streep. Met de Waalse Pijl en La Doyenne zijn er nog twee kansen voor de Limburger, die zich eigenlijk ook een halve Waal voelt.

Tim Wellens zijn moeder is namelijk een Waalse, net zoals zijn vriendin Sophie. En binnenkort gaat de jonge renner van Lotto-Soudal bouwen in de buurt van Hoei. "Het is geen toeval dat ik al goede resultaten heb behaald in de Ardennen. Twee keer legde ik er de basis voor mijn eindzege in de Eneco Tour."

"Ik fiets veel liever in de Ardennen, want in Vlaanderen word je verplicht om het fietspad te nemen", zegt Wellens, die uitkijkt naar de Waalse Pijl en Luik. "Het zijn voor mij de mooiste koersen van het jaar, met een voorkeur voor Luik wel."

Resultaat

"Ik kijk er altijd hard naar uit, maar vreemd genoeg heb ik er nog nooit een resultaat neergezet. Ik beschouw het als mijn thuiswedstrijden. Dat zorgt niet voor negatieve stress. Integendeel, voor mij is dat zelfs positieve motivatie en dat maakt me enkel beter. Ik hoop er dit jaar eindelijk een resultaat te behalen", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties