Antwoord op kritiek Wellens: "Hij mocht wachten tot aan de Muur"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Antwoord op kritiek Wellens: "Hij mocht wachten tot aan de Muur"

Tim Wellens was woensdag na de Waalse Pijl vrij ontgoocheld. De jonge renner van Lotto-Soudal liet blijken dat hij absoluut moest aanvallen van de ploegleiding. Teammanager Marc Sergeant relativeert het voorval en geeft wat meer uitleg.

"Movistar en Katjoesja controleerden de koers, dan weet je dat het moeilijk wordt om weg te rijden", doet Sergeant zijn verhaal. "Ik had liever gehad dat het meesterschap kon doorbroken worden, maar dat was helaas niet het geval."

"Tim heeft geprobeerd om naar enkele sterke renners toe te springen, hoewel hij van de ploeg mocht wachten tot de Muur van Hoei om iets te ondernemen", vervolgt de teammanager van Lotto-Soudal bij Sporza. "Uiteindelijk heeft hij zelf gekozen om vroeger aan te vallen."

Conditie is goed

"Op die manier zijn we niet te weten gekomen tot wat hij in staat is op die steile aankomststrook", zegt Sergeant. "Het goede nieuws is dat Tim heeft laten zien dat zijn conditie heel goed is. Vandaag leidde dat niet tot een resultaat. Hopelijk kunnen we daar zondag verandering in brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties