België boven in selectie van BMC voor Luik-Bastenaken-Luik

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
België boven in selectie van BMC voor Luik-Bastenaken-Luik

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik de laatste klassieker van het voorjaar gereden. BMC komt met een sterke selectie aan de start, met maar liefst vier landgenoten. De kopmannen zijn Richie Porte en Samuel Sanchez.

"Met renners zoals Richie en Samuel, die zesde werd in de Waalse Pijl, hebben we enkele stevige klimmers ter beschikking", zegt ploegleider Valerio Piva. "En natuurlijk zijn er ook de jonge mannen die in de andere Ardenneklassiekers hun goede vorm etaleerden", doelt Piva vooral op Loïc Vliegen en Dylan Teuns.

"Luik zal een harde koers worden. Meer dan zes uur op de fiets zitten en de weersomstandigheden zien er niet bepaald goed uit", zegt Samuel Sanchez. "We zullen wel zien wat het zondag wordt."

Ik heb niet echt hoge verwachtingen in Luik - Richie Porte

Richie Porte komt voor de derde keer aan de start in La Doyenne. "Luik-Bastenaken-Luik zal een goede kans zijn om de benen eens te testen met al die beklimmingen", zegt de Australiër. "Ik stond er nog maar twee keer aan de start, dus ik heb niet echt hoge verwachtingen."

De acht renners van BMC: Alessandro De Marchi , Silvan Dillier, Philippe Gilbert, Ben Hermans, Richie Porte, Samuel Sánchez, Dylan Teuns en Loïc Vliegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties