De filosoof in Gilbert komt boven na belabberde prestatie in Waalse Pijl

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De filosoof in Gilbert komt boven na belabberde prestatie in Waalse Pijl

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert kende - net als in de Amstel Gold Race - een zwakke dag in de Waalse Pijl. Op de voorlaatste beklimming van de dag moest hij het peloton laten rijden. De 33-jarige Gilbert nam het na de koers filosofisch op. "Er is meer in het leven dan koers", klinkt het bij de BMC-renner.

"Ik zou graag winnen", zegt Gilbert in Het Nieuwsblad. "Lukt het niet, dan is dat maar zo. Er is meer in het leven dan enkel koers." Gilbert werd slechts 91e in de Waalse Pijl en probeert zijn prestatie duidelijk te relativeren.

"In de finale had ik last van mijn benen, gebroken vinger en mijn rug", vervolgt de BMC-renner, die een vrije rol kreeg van zijn team. "In een zware koers als de Waalse Pijl betaal je een gehavende voorbereiding cash."

Luik-Bastenaken-Luik

Zijn teamgenoot Dylan Teuns gelooft dat Gilbert nog tot iets in staat is in Luik. "Phil zou bekijken hoe hij zich voelde, maar ik heb hem niet meer gezien in de finale. Ik schrijf hem zeker niet af", klinkt het bij de jonge Teuns. "Hij heeft klasse en ervaring genoeg en misschien wordt hij wel elke dag beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties