Philippe Gilbert geeft forfait voor Luik-Bastenaken-Luik

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Philippe Gilbert geeft forfait voor Luik-Bastenaken-Luik

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert doet zondag niet mee in zijn favoriete koers Luik-Bastenaken-Luik. Onze landgenoot heeft nog te veel last van zijn gebroken vinger en andere kwaaltjes. Daardoor zal hij dus de laatste grote afspraak van het klassieke seizoen missen.

"We hebben Philippe zijn situatie geëvalueerd en we denken dat hij Luik best niet rijdt", opent Max Testa, hoofd medische staf van BMC. "In de Amstel en de Waalse Pijl was zijn zithouding niet ideaal. Dat zorgde voor pijn aan de rug en vroege vermoeidheid."

"In overleg met de teamleiding hebben we besloten dat Gilbert beter kan herstellen en toewerken naar de Giro", aldus Testa. Gilbert zelf snapt de beslissing van zijn team, maar is toch ontgoocheld. "De pijn aan mijn gebroken vinger en de gevolgen aan mijn positie op de fiets, zorgen ervoor dat het niet comfortabel koersen is."

Focus op Giro

"Na mijn deelnames aan de Gold Race en de Waalse Pijl moet ik realistisch zijn. Ik ga focussen op mijn herstel en zal proberen om in vorm te geraken voor de Ronde van Italië", aldus Gilbert. Ik kan niet op volle kracht koersen en het team dus ook niet helpen. Ik keer terug naar Monaco waar ik zo snel mogelijk mijn gebruikelijke trainingsschema wil volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties