"Als ploeg zijn we het niet gewoon om nog geen klassieker te hebben gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maasmechelen
| 0 reacties
"Als ploeg zijn we het niet gewoon om nog geen klassieker te hebben gewonnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pieter Serry is de laatste tijd in goede doen. Zowel in de Amstel Gold Race als in de Waalse Pijl reed de 27-jarige Serry de finale en kon hij zijn kopmannen goed bijstaan. In Luik hoopt hij met Etixx-Quick Step die grote klassieker in 2016 binnen te halen.

"Ik ben de laatste tijd opnieuw redelijk goed aan het rijden. Ik heb de finale van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl kunnen rijden en ook in de Brabantse Pijl was ik heel goed", opent Pieter Serry bij Wielerkrant. "De conditie is dus heel goed. Ik denk dat ik tot nu toe tevreden mag zijn van mijn campagne."

"Wat ik zondag kan betekenen? Een vroege vlucht is zeker geen optie, maar ik kan misschien meegaan met een groepje dat wegrijdt in de finale. Daar kan ik zeker iets betekenen. Maar dat wordt nog afwachten, want dat hangt af van de koersomstandigheden."

Patrick zegt altijd dat de rekening na Luik gemaakt wordt - Pieter Serry

"We zijn in de Waalse Pijl tweede en derde geworden. Nu moeten we proberen om beter te doen in Luik", aldus de West-Vlaming. "Alaphilippe en Martin zijn goed in vorm. Het is zeker geen schande om te verliezen tegen Valverde. De aankomst was op zijn lijf geschreven. Maar in Luik gaan we niet met zo'n grote groep naar de aankomst. De klimmetjes zijn er langer en slopender."

"Er is ook niet meer druk van uit het team om die grote zege te pakken. Patrick (Lefevere) zegt altijd dat de rekening na Luik gemaakt wordt, maar het is niet simpel om een klassieker te winnen. Als ploeg zijn we het ook niet gewoon om nog geen klassieker te hebben gewonnen. Maar al bij al mogen we zeker al tevreden zijn van ons seizoen", besluit Serry.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties